Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Caroline – opsummeringen

Monday, June 22nd, 2015

Vi er klar over at vi ikke får lavet opdateringer så ofte som vi gjorde da vi kun havde Victor. Men det vidner vil blot lidt om den tiltider travle hverdag vi har.

Caroline er virkelig kommet i børnehave alderen. Hun elsker musikbørnehaven – hun synger meget – rigtig meget. Hun er super god til både tekster og melodier alt fra kendte børnesange til Lukas Graham, Basim osv.

Hun er igennem en rivende udvikling hun er meget selvstændig og ynder selv at tage tøj på, tørrer sig efter bad, creme osv. Hun elsker sin storebror og vil bare gerne lege det meste af tiden med ham. Hun er dog blevet meget fascineret af prinsesser.

Hun kan tiltider også være en strid banan til tider . Hun har en tendens til at pive når tingene ikke lige går hendes vej. Forældrene kan godt lade hende pive… men storebror falder for den hele tiden. Når hun ikke kan komme ud af bilen, tage skoene af eller lignende.

Hun er god til at lege selv og ofte med Little pony, lego frinds, disko dans.

Caroline drømmer om, at skulle gå til gymnastik. Hun har hele efter året gået til svømning og har kløet på i forhold til at tonse rundt i vandet. Ingen tvivl om at gymnastik bliver næste års fritidsinteresse. Da hun både øver i at stå på hænder og hovedet.

Caroline er ved at gøre sig klar til skole og fra den ene dag til den anden begyndte hun at øve bogstaver og i at skrive sit eget navn (maj 2015). Hun kan tælle til 10 på Engelsk.

MOTTO: Du skal huske at drikke så det ikke støver og fiser —— rigtig sætning lyder “du skal huske at drikke når du spiser så det ikke støver når du fiser” – Oldefar Valdemar.

Julen 2014

Monday, June 22nd, 2015

Julen 2014 blev fejret hos bedstefar og bedstemor , sammen med Oldemor Else. Vi kom så vi havde en god lang dag sammen med frokost og en tur i kirken til julegudstjeneste. Juleaften var vente tiden svær, men de klarede det til ug plus.

Masser af gaver af både lego, magnetter, dukker, osv.

Selvstændigheden både positivt og …..

Monday, October 6th, 2014

Caroline er nu virkelig kommet i kan selv alderen. Hun vil hver morgen selv hælde yougurt op i tallerkenen. HUN VIL også selv bestemme, hvorfor noget tøj hun skal have på. Hun går ind på værelset og åbner begge låger på sit skab og klæder om ind imellem dem.

Hun kan generelt alting selv … og det kræver nogle gange at vi som voksne finder tålmodigheden frem. Tilgengæld er det jo fantastisk at se den lille bestemte dame udvikle sig og vil frem i verden.

Caroline bruger meget tid på at tale om, hvem der er bedste venner i børnehaven og hvorfor man ikke når at lege med alle osv. Det er en stor verden der i musikbørnehaven :-)

SÅ er skoleåret i gang med fritidsaktiviteter osv.

Monday, October 6th, 2014

Så er vi gået i gang med 1. klasse skoleåret. Victor er begyndt til svømning og til spejder. Han elsker at gå til begge dele, men især Spejder har vundet hans hjerte. Det er fantastisk at se. Vi kan også mærke den selvstændighed han er ved at få. Han er ofte til legeaftaler, de sover sammen, ser disney show sammen osv.

Heldigvis har vi en dreng vi tydeligt mærker det på når der er for meget om ørene på ham.

Han elsker skolen. Især Engelsk synes han er sjovt, men både matematik og dansk er han godt med.

Så røg fortand nr. 2

Sunday, September 14th, 2014

Så er  fortand nr. 2 røget.. den røg nede ved farmor og farfar med lidt hjælp fra mor der hev lidt i den. En meget stolt dreng konstaterede at han gerne vil prøve at spise pølser og pomfritter for nu kunne han bare suge dem ind. (røg medio september )

Så røg den første rokketand

Saturday, May 31st, 2014

Så røg den første rokketand endeligt… efter at have drillet så meget man knap kunne spise  blev vi enige om at dreje den lidt rundt så den kunne komme ud. Victor var meget stolt og vi måtte skype med far som var i sverige.

Det er jo lidt spændende og meget nyt sådan at miste en tand… og hvad med den der tandfe… så vi begyndt med at læse bogen “hemmeligheden om tandfeen” så vi kunne finde ud af hvordan den kom den der tandfe.

 

Victor har måtte kalde mange gange for at hører, hvornår vi troede den kom ? Er det nat nu ?  og jeg kan ikke sove jeg er så spændt var nogle af de ting han var nødt til at sige… Nu sover han sødt og så håber vi tandfeen kan finde ham i løbet af natten :-)

Den første rokketand

Sunday, May 18th, 2014

Victor har fået sin første rokketand og er meget begejstret over det.

Vi opdagede den under tandbørstningen i går aftes, og efterfølgende var det lidt svært at sove. Som Victor forklarede det: “Rokketanden stresser mig” :-)

Eftermiddage på Primulavej

Tuesday, March 4th, 2014

Når vi kommer hjem om eftermiddagen bliver tiden ofte brugt på at tegne og male, hvilket begge børn elsker. Victor er ret ferm til det efterhånden. Nogen gange skal drengene spille spil på wiien enten Batman eller skylanders og imens leger pigerne så med dukker eller går en lille tur… ofte med formål at plukke blomster :-).

Børnene især Caroline er dog også ret vild med at danse, så det kan hun også få ret lang tid til at gå med. Nogen gange er hele familien med – men som de kloge siger det er så sundt at rører sig 😉

Musikbørnehaven igen…

Tuesday, March 4th, 2014

Så om brevet endelig om at der var plads til Caroline i musikbørnehaven pr. 1 april. Da hun hørte var hun straks i gang med at finde madkasse og drikkedunk frem, samt rygsæk for det skulle hun jo have med i børnehave. Det er længe at vente 1 måned når man nu bare glæder sig. Til gengæld har vi bedre tid til at vende os til tanken om at skulle tage afsked med jordens bedste dagplejemor.

Søskende på godt og ondt

Tuesday, March 4th, 2014

Caroline og Victor må siges at være søskende på godt og ondt. De holder rigtig meget af hinanden, men nej hvor er de også gode til at drille hinanden og slogs med hinanden. Victor har dog en svaghed for sin lillesøster i forhold til at han ikke bryder sig om når hun græder, så det ender ofte med at han sniger sig forbi os forældre og ind på værelset for at trøste hinanden…. ja og den lille hun udnytter hendes “dramqueen” talent til at se om hun kan få tingene vendt i hendes retning.

Victor knækker koden

Tuesday, March 4th, 2014

Nu kan vi se tilbage på at det er lige knap et år siden vi sendte Victor i skole den gang i glidende overgang nu går han så i 0B. Victor elsker det og udvikler sig hele tiden, men kort før vinterferien fik han “knækket koden” til læsning. Det betyder at han nu faktisk kan læse ret godt og gør det ret meget. Han læser både bøger han låner på biblioteket og han læser med i bøgerne vi læser højt af om aftenen. Det er fantastisk at hører hans begejstring for det. Han læser vejskilte, tekster i aviser, i fjernsynet osv.

De er ligeledes efter vinterferien begyndt at få lektier for og det går han op i med liv og sjæl. Det er meget vigtigt at vi får styr på det. Håber blot det varer ved. :-)

Caroline uden sut

Tuesday, March 4th, 2014

Så måtte beslutningen tages. Caroline skulle af med sin sut som hun ellers var meget glad for. Vi besluttede at det skulle ske i vinterferien, da vi så bedre kunne få sovet om dagen, hvis det gav nat ballade. Vi tog den fra hende en søndag eftermiddag og om aftenen var hun meget ked af det. Hun sagde ting som ” jeg kan ikke lide min mund” og ” det gør ondt i min mund”. Hun faldt dog i søvn og var vågen et par gange i løbet af natten, hvor hun var ked af det. Dagen efter blev der lavet brev til julemanden om, at sutterne kunne gives til en anden baby og så afsted mod toys r us.

 

Caroline havde længe drømt om et lille ur (josefine fra dagplejen havde byttet hendes sutter til et lilla ur), så hun fik sig et lilla pige ur og en stor bamse til at trøste om natten. Ekspedienterne lovede at de kendte julemanden og sendte derefter sutterne afsted mod ham.

Her ca. 3 uger efter kan hun stadig sidde og bide i sit knæ eller fingere om aftenen. Hun siger aldrig hun savner sin sut, men viser det nok lidt med hendes handlinger 😉

Caroline uden ble

Sunday, January 5th, 2014

Dne 30. december 2013 tog vi bleen af Caroline. Hun havde igennem en længere periode været flittig toilet bruger og vi havde prøvet til flere gange uden ble. Nu skulle det være og siden har hun ikke vil have den på. Her status en uge efter er at der kun har været 1 uheld og hun ellers er tørlagt i natteperioden. :-) Nu er den nye store senge bestilt hjem som lovet.

Vokset fra æg allergien

Monday, October 21st, 2013

Så kom tiden til at vi igen skulle testet i forhold til æg allergien. Eller fødevare provokeres som det så fint hedder. Den 10. oktober kom vi til sygehuset, hvor de så begyndte at give Caroline kogt æg, men når man aldrig har smagt det er det meget mærkeligt at få ind i munden, men hun spiste det uden at reagere. Så kom mere æg , lidt pandekage, og en kæmpe pandekage som hun pænt spiste uden at reagere. Efter 5 dage med langsom optrapning og ingen reaktion er hun nu vokset fra sin æg allergi.

 

Vi skyndte os ud og købe flødeboller noget Caroline aldrig har haft fornøjelsen af, men som alt andet med æg – var konsistensen mærkelig og hun kunne ikke lide det, men mon ikke det kommer på et tidspunkt 😉 Nu er vi bare glade for at hun voksede fra det så hurtigt !

Tonseholdet

Monday, September 2nd, 2013

I august 2013 stod den på gymnastik træning for Caroline og da hun jo absolut ikke er bange for noget andet end fluer :-) Er vi i år kommet på Tonseholdet. Her bliver der brugt krudt og Caroline hygger sig – mens mor har sved på panden over at følge med.

Victor startede i skole den 8. august

Monday, September 2nd, 2013

Den 8. august skulle den store dag stå. Victor skulle starte i 0 B. på Brændkjærskolen. Inden den store dag havde vi jo været en tur forbi Onkel Michael i Legobutikken og få en Lego Chima skoletaske. Det var stort og da først tasken var købt så kom forventningen til at skulle starte i skole. Han var ikke helt tryg ved at vise bedsteforældrene tasken – hvis de nu fortalte hvorfor en han havde valgt . :-)

 

Den store dag kom og vi måtte være med til de blev kaldt op i de to klasser og sammen med deres lærer gik ind klasseværelserne. Herefter måtte vi være med lidt i klasseværelset, men da det store øjeblik kom og de skulle have deres penalhuse frem. Ja så blev forældrene luft og vi kunne godt tage hjem. Adspurgt efter første skoledag, hvordan det var ” der er bare for langt mellem frikvarterene”.

 

Victor er ikke som sådan den store fortæller og når han bliver spurgt om, hvad der er sket i skolen er standard svar. Det kan jeg ikke huske og det er længe siden. Han åbner dog som regel op i løbet af dagen og fortæller små ting fra skolen.  Han går i skole fra 8 til 13, hver dag og er både før og efter skolen i SFO. Han kan rigtig godt lide det og ofte for vi skæld ud når vi henter ham, da det er alt for tidligt :-)

Det er også en omvæltning for forældrene da der er mange ting at forholde sig til alt foregår elektronisk og der er mange ting at huske på. VI har heldigvis mange år at øve os i.

Caroline og hendes eksem

Monday, September 2nd, 2013

I løbet af foråret 2013 blev Carolines eksem slemt.- Kolding sygehus henviste os videre til Odense Sygehus som er specialister i Allergi og hudsygdomme. VI møder op en fredag eftermiddag til ambulant samtale og ender med at blive indlagt efter 10 min, da de vurdere at det er så slemt med eksemen. Det gav en masse ekstra kørsel for Christopher da vi jo ikke lige havde planlagt at skulle være der i flere dage.

Han piskede frem og tilbage mellem Kolding og Odense med en masse fornødenheder og for at nå at hente Victor osv. Desværre var det den fredag ferien gik i gang, så der blev brugt RIGTIG mange timer bag rettet.

I Odense blev vi lynhurtigt behandlet med Røde Bade, det havde en super effekt på Caroline, som blev fuldstændig brun over hele kroppen. Her efter var vi indlagt til mandag, hvor vi alle trængte til at komme hjem. I løbet af weekenden var vi dog både en tur i Odense Zoo og havde besøg af mormor og morfar.

Efter vi kom hjem går det meget bedre med Caroline. VI har måtte skaffe os af med vores elskede kat Cleo, da de mente at hun havde katteallergi ud fra nogle blodprøver.  Vi er sat på en diæt med mad som overhovedet ikke må indeholde spor af æg.

Hun har i skrivende stund kun fået rødt bad en gang siden på sine hænder – og nu kan vi give det til hende herhjemme. Hun SOVER om natten, hvilket moderen især sætter pris på efter en periode, hvor vi har vi oppe 1½ – 2 timer pr. nat.

 

Nu forude venter fødevarer provokation på Kolding sygehuse til Oktober og tjek i Odense. SÅ må vi se hvad de siger til hendes æg allergi og børneeksem.

Sommeren 2013

Monday, September 2nd, 2013

Så er sommeren vel overstået og hvilken pragtfuld en af slagsen.

Victor startede med at være med Bedstefar og Bedstemor i sommerhus på Djursland, sammen med de 5 andre fætre og kusiner. Vi havde måske ikke troet at Victor vil kunne undvære sin mor og far i en hele ugen, men det gik over alt forventning og det var ikke mange livstegn vi hørte fra ham. De nød det solrige vejr og var ude og bade hverdag :-) Han kom hjem som en dejlig solbrændt dreng – der nok havde savnet sin lillesøster mere end sin mor og far.

Ugen efter havde vi alle 4 ferie sammen. Vi fik ordnet nogle praktiske gøremål hjemme, besøg hos farmor og farfar, hvor vi blandt andet var en tur på Rømø – selvom det blæste fik Victor og Caroline dog lokket farmor med i vandet. Der var også plads til nogen legeaftaler med nogen af de gode nye venner fra glidende årgang.

I uge 30 var vi selv i sommerhus i Blåvand. Et dejligt sommerhus meget tæt på vandet. Da sommeren jo viste sig fra sin bedste side med solrige dage (lille på nær 1). VI brugte derfor rigtig mange dage ved stranden med Victor som badeløven og Caroline tullerede med sandet, hvor der blev bygget, hentet vand, fundet muslinger osv.

Vi havde i løbet af ugen besøg af alle 3 hold bedsteforældre og det var noget børnene og vi nød. :-) Så det vil vi gerne gøre om igen næste år !

Den sidste uge af ferien blev brugt på at få besøgt oldeforældrene i Lindeballe. Vi var en tur på sygehuset med Caroline til kontrol. Den sidste weekend var det Christophers fødselsdag som blev fejret efter alle kunstens regler både herhjemme og om aften i Tønder. Her skulle der spilles til gak gak i gå gaden og ungerne nød at der var en masse sjov og spas. ( De vandt også alle en bamse i en tombola) En dejlig afslutning på en dejlig ferie.

 

 

 

Caroline

Wednesday, May 1st, 2013

Den snakkende, syngende og energiske lille pige. Caroline er forsat en glad lille trold. Hun snakker, snakker, snakker ofte papegøje hvor hun gentager det som lige er sagt. Hun er meget fremlig sprogligt af hendes alder og formår at sætte sætninger sammen og give udtryk for hvad hun vil.

Hun har også et motto som hedder kan selv og vil selv. Så hun skal selv kravle ind i bilen hver morgen og sætte sig på sit sædde. Gerne selv tage tøj af ( gør det ofte 3 gange om dagen, så hun er helt nøgen). Forsøger man at hjælpe så for man meldingen på at Kan selv !

Hun har desværre været meget plaget af hendes eksem vinteren over med flere gange infektion i det (stafilikok), meget kradseri om natten og mangel på søvn både til mor og Caroline. Vi håber meget at hun vokser fra det, men det kan tiden desværre kun vise.

 

Hun også meget lille hjælper og vil gerne hjælpe med at dække bord, lave mad og bage. I dagplejen hjælper hun dagplejemoren med at hente ting til de små og ryddet op osv.

SFO

Wednesday, May 1st, 2013

Så startede Victor i SFO den 1. marts 2013. Han var ikke specielt tryg ved det de første 2 dage, men som altid formår Victor at finde en voksen som bliver “ekstra” Beskyttende overfor ham. Det tog dog kun et par dage, før han var meget tryg og havde fået mange nye venner. Victor nyder at der nu er et hav af drenge og lege med i forhold til børnehaven, hvor der kun var 1 jævnalderende.

Så han kan ikke vente med at komme der hen om morgen, og som regel skælder han ud over at vi henter ham alt for tidligt. Det er super dejligt. De har faste rutiner med 3 dage med undervisning i bogstaver og små opgaver (tir-ons.tor). Derudover er de hver fredag på en udflugt og hver anden fredag er der mulighed for at komme over at svømme i skolens bassin.

De laver mange gode ting og man lærer også hvordan man opfører sig i sociale relationer.

Det har også betydet at forældrene nu skal forholde sig til en masse legeaftaler i hverdagen og weekenderne.

 

Vi har forsat en meget træt dreng når han kommer hjem og det kommer som ofte til udtryk ved at han har et voldsomt temperament. ( meget uforstående overfor dette da hans forældre jo er blide som lam ) :-)