Opdatering /status september 2018

september 14th, 2018 by Christopher

som alt andet så løber tiden fra os også i forhold til at få skrevet om vores unger så en status på dem nu. Victor knap 11 elsker at spille computer Fortnite er favorit spillet og ellers Roblox. Han er en meget social dreng og der er ofte kammerater på besøg eller og så hænger de online på Facetime eller telefon. Han går forsat til håndbold nu på 3 år og er rykket op som U12. Han elsker det og tager altid glad og tilpas til træning. Der er dog mange opgaver når man har børn til håndbold – heldigvis elsker mor det. :-).

I skolen er han godt med og har forholdvis nemt ved de fleste fag. I år er tysk kommet på hvilket han synes godt om. Han vokser og spiser godt og er nu på højde med sin mor.

pligter og oprydning er absolu5 ikke victors ynglings hobby og han springer ofte over hvor gærdet er lavest.

caroline 7 snart 8.år caroline elsker at tegne spille ipad -se you tube om morten mønster. Hun er altid i gang og er en bomstærk pige. Hun går igen til gymnastik på multi spring holdet, men viser egentlig ikke den store interesse i at lærer springene. Hun er også startet til svømning da hun bare gerne vil kunne svømme uden vinger :-).

Caroline kan godt lide at lege barbie og være sammen med vennerne, men hun trives også fint i eget selskab. Hun er også godt med i skolen og elsker at lave lektier. Hungider dig ikke lærer ting somhun ikke kan se formålet med vil ikke lærer at binde sko, men vil gerne lærer at stå på hænder.

Vi cykler i skole og hun slider afsted med elsker også denne del. Carol8ne har hellere ikke det store søvn behov og står ofte -alt -for tidligt i weekenden. Hun elsker vores hund Sika og kramme den og nuse den.

Skiferie

marts 20th, 2017 by Christopher

Uge 6 2017 havde bedstefar og bedstemor inviteret hele banden med på skiferie i Hemsedal i Norge. Alle var spændte inden afgang for bare det at skulle op midt om natten var spændende. Vi mødtes alle i Hirtshals kl. 7.45 inden vi skulle ned til færgen. Børnene synes det var spændende at skulle om bord på sådan en stor færge.  Da. I ankom til Norge havde vi 5  1/2 times kørsel forud. Dette tog de i stiv arm. Vi fik udleveret ski og støvler da vi ankom til hemsedal så vi var klar til at komme på ski dagen efter. Victor stod med christopher og de gik hurtigt i gang med lifte osv. Caroline og karina stod sammen de var også hurtigt igang med lifte og løjper. De havde begge mod på det. De blev hverken sure eller kede af det når de faldt eller ikke lige lykkes. Efter 3 dage så kunne Victor stå ud fra hytten på ski og ned over den grønne pist. På 4 dagen var Caroline også med. De endte begge dmed at tage liften selv. De kan dreje og bremse og har fuldstændig styr på det.   Efter vi er kommet hjem har ungerne snakket meget om de gerne vil afsted igen. De leger ofte lege, hvor de tager på skiferie og afsted med færgen.

Caroline har brudt læsekoden…

marts 20th, 2017 by Karina

så blev der marts måned og Caroline har længe øvet alfabet og tal med 0 a. Nu fik hun lov at låne en lille læs let bog med hjem og med at sige lydende kom hun pludselig igennem med at læse. Hun er meget stolt og læser gerne højt, hvis nogen vil hører det. Efter 14 dage har hun nu fået lov at låne 2 bøger med hjem – det er noget som betyder noget 🙂 !,,!,

Victor og håndbold

januar 2nd, 2017 by Karina

Den 1. November 2016 startede Victor til håndbold i KIF han havde længe talt omhan gerne ville prøve og vi må sige at han ret hurtigt blev bidt af det og synes det er ret sjovt både at træne og spille kamp. Vi forældre skal så lige vende os til kørsel, frugt og vaske tøjsordninger. Men nyder blot at se at Victor nyder det så meget somhan gør.

Så røg de første tænder

januar 2nd, 2017 by Christopher

Så skete det endelig fredag den 6. December Caroline tabte den første tand eller det vil sige far rykkede lige lidt i den så røg den ud. Det var en af de nederste fortænder. Det viste sig hurtigt at tanden ved siden af var mere end mør. Så da caroline om mandagen ( 9. December ) ramte hun munden med et knæ og så var der kun en ting at gøre og det var at hive tanden ud imens vi så victor der håndboldtrænede. De fleste af os husker da caroline var 3 år gammel og glad og fro fortalte alle at hun havde mistet en tand grundet mellemrummet mellem tænderne.

Efteråret 2016

oktober 20th, 2016 by Karina

August måned 2016 startede Caroline i 0 A en dag hun havde set frem til. Hun er kommet i en god klasse med 18 børn og lærerinden Annette bor lidt længere oppe af vores vej. Hun er glad for at gå i skole, men det er og så hårdt. Der er mange nye ting at forholde sig til og lærer. I dag er der en forventning om at lærer alle bogstaver – og at de lærer at læse. De skal ligeledes lærer alle tal op til 20 samt formerne på figurene. En skoledag hedder 8-14 så den er også lang.

Hun er startet til gymnastik og har lavet sin første salto 🙂 . Her går hun med 2 andre piger fra 0 klasse.  De første 2 rokketænder er kommet i undermunden.

Hjemme elsker Caroline at hjælpe til med at dække bord, lægge vasketøj sammen osv.

 

Victor er startet i 3. Klasse. Her er også fukd drøn på og faget historie er kommet til. Victor er glad for skolen og er meget dygtig. Han er dog ikke altid så nem at lokke til at få,læst sine daglige 20 minutter. Der er masser af venner og efter lidt problemer i klassen med en dreng som var lidt voldsom. Er der nu ro på da han har skiftet skole. Victor elsker at spille ipad og tale om levels og hvem der angriber hvem.

Han går forsat til spejder og lærer meget af at være en del af sådan et fællesskab. Han glæder sig vanvittig til hans 9 års fødselsdag, hvor en telefon er øverst på ønskesedlen. Før efterårsferien kommhan stolt hjemmog havde løbet 7 km til motionsløb.

Han er forsat utrolig sød og overbæren i forhold til sin lillesøster, men kan også godt være lidt af en drillepind. 🙂

Victor 8 år – fuld fart frem

april 27th, 2016 by Christopher

Hos Victor er der fuld skrue det meste af dagen. Han trives – meget – i skolen. Har været til skolehjem samtale, hvor vi næsten bliver røde i hovederne over alle de fine gloser de bruger om vores søn. Han er super skrap både i matematik, hvor han har slået rød strit i gange tabellerne flere gange – og som den første i klassen. Han staver også som læreren siger ” top of the pop”. og læsningen går derude af med Kaptajn underhyler som det fortrukne læsestof.

Har netop været til nationaltest i dansk, hvor han score over gennemsnittet i alt :-). Han ELSKER at spille stikbold og de fleste frikvarter går med dette.

Men ud over skolen så elsker Victor at gå til spejder og skal snart afsted på en 4 dages lejr tur, hvor de skal sove i telt. Han har også mange legeaftaler og elsker disse. Når han ikke er i fuldgang så sidder han med sin EGEN IPAD som han endelig fik råd til i uge 7 efter at have sparet i 1 år ( og morfar gav et tilskud tilsidst). Det er bare lykken 🙂

Han er en dejlig dreng – som har et enormt blødt hjerte for sin lillesøster. Han finder sig dog ikke hvad som helst og ofte når forældrene udstikker en ordre lyder svaret “HVORFOR “?

Caroline start i glidende overgang

april 27th, 2016 by Christopher

Så blev det 1 april og Caroline skulle starte i glidende årgang på Brændkjærskolen. I ugerne op til start talte hun ned, hvor mange gange hun skulle afleveres i børnehaven. Børnehaven blev afsluttet med et brag af en musical  med nam nam agurk og rumkaniner(caroline). Vi var meget i tvivl om hun reelt forstod at når hun havde sidste dag i børnehaven så skulle hun ikke tilbage dertil.

Så kom dagen endelig – hvor det blev 1 april. Mor tog med på skolen, hvor de voksne måtte være med til kl. 9:00. Kunne godt mærke at Caroline blev mere og mere “hængende” da tiden nærmede sig, hvor jeg skulle gå. Hun kom også HELT ALENE fra musikbørnehaven op til 51 andre børn :-). Hun græd lidt da vi tog afsked, men da hun blev hentet konstaterede hun at det havde været sjovt og det ville hun gerne prøve igen.

Hun var lidt ked de første par dage, men pludselig konstaterede hun at det var der jo ingen grund til for det var faktisk ret sjovt på skolen. Vi kan tydeligt mærke at hun var klar til skolen, da hun udvikler sig meget i forhold til at hun i en lang periode har været den eneste “store” pige i børnehaven.

Hun er kommet stærkt efter det og har fået mange nye venner. Hun kan også godt lide at “hænge” ud med drengen fra 2 B (Victors klasse) og de hjælper gerne til med snobrød osv. Hun er også dagligt ude og spille stikbold med sin storebror.

Caroline Let på tå

juni 22nd, 2015 by Christopher

Caroline er en spirrevip -. Hun går faktisk aldrig, men alt bevægelse er igang eller hop/løb. Hun har svært ved at sidde stille til måltiderne og vi har nu købt en pude som hun kan sidde på under måltiderne.

Hun har et enormt energi niveau, men ligeså meget som hun er bevægelse ligeså meget går hun kold om aftenen.

Hun elsker at spise KØD.

Familien Schulze

juni 22nd, 2015 by Christopher

Siden sidst skrevet i Oktober. Har vi jo desværre også skulle sige farvel til nogle Oldeforældre både Olde Stinne som døde i Oktober 2014 og Olde Bent som døde i januar 2015. Børnene har forsat ikke været med til begravelse, men Victor er meget bevidst om at han har mistet 2 oldeforældre.

Christophers arbejde er flyttet til Vejen, så pr. 1.11 har hverdagen ændret sig på den måde at han hverdag skal cykle til banegården og med tog videre…. Det betyder at Karina aflevere og henter 4 ud af 5 dage i ugen.

Vi har fået en trampolin til stor glæde for børn og voksne… de elsker at hoppe – slåsse og spille bold på den.

Ellers så går hverdagen sin gang med legeaftaler, tandlæge besøg, familiebesøg, fødselsdage osv. Ja vi keder os ikke, men er nu også ret gode til at hygge os sammen alle sammen.

Victor – opsummering

juni 22nd, 2015 by Christopher

Victor er også begyndt at udvikle fra vi havde en stille og rolig dreng er han nu begyndt at svare lidt igen og have sin mening om tingene. Han elsker at lære nye ting og følge med i samtaler mellem Christopher og jeg – om det så er om politik eller arbejde så følger han med.

Han er MEGET dygtig i skolen og det er så mor og far kan blive helt flove over alt det ros han får til skole og hjem samtale. Både fagligt og socialt er han god.  Han er dog ikke altid lige vild med at skulle lave lektier… da han mener at han jo godt kan tingene.

Han startede året med at gå til spejder, men det stoppede dog efter nytår grundet manglende instruktører. Det var trist da han var rigtig glad for dette. Han oplevede at være på spejderlejr i Nov. hvor han overnattede ude med spejderne. Han har ligeledes gået til svømning i 2014/2015 – Victor er dog så “perfektionist” så hvis han ikke kan så gider han ikke være i vandet – i stedet for at tænke måske kan jeg lærer det :-).

Han er en meget omsorgsfuld storebror og hans lillesøster kan næste sno ham om sin lillefinger. Han elsker at lege med hende og drille hende og slås med hende – men ingen tvivl om at de er meget glade for hinanden.

Han har dog meget bestemt konsteret at vi ikke skal have flere børn i familien – da nok bliver for dyrt 🙂

Victor læser nu meget godt og læser på alt skilte, bøger for sin lillesøster osv.

Lommepenge: Da vi nåede Januar havde Victor længe talt om at han havde et ønske om at begynde at få lommepenge. Han startede med at skulle dækkebord. Det holdte ikke helt… så skulle han tømme postkasse og gå ud med skraldet… det holdte hellere ikke. Lige pt ( må jeg desværre erkende) så har han ingen faste pligter, men hjælper til når vi beder om det. (juni)

Han har længe døjet med at værre træt og bleg og vi fik konstateret at han lider af Jernmangel. Han har derfor været sat i massiv jernbehandling de sidste par måneder. Han er forsat meget kræsen og vil ikke spise kød. Livretterne er pizza, pandekager og hotdogs.

Victor Motto : Jeg husker bedre end jeg glemmer. 🙂

Caroline – opsummeringen

juni 22nd, 2015 by Karina

Vi er klar over at vi ikke får lavet opdateringer så ofte som vi gjorde da vi kun havde Victor. Men det vidner vil blot lidt om den tiltider travle hverdag vi har.

Caroline er virkelig kommet i børnehave alderen. Hun elsker musikbørnehaven – hun synger meget – rigtig meget. Hun er super god til både tekster og melodier alt fra kendte børnesange til Lukas Graham, Basim osv.

Hun er igennem en rivende udvikling hun er meget selvstændig og ynder selv at tage tøj på, tørrer sig efter bad, creme osv. Hun elsker sin storebror og vil bare gerne lege det meste af tiden med ham. Hun er dog blevet meget fascineret af prinsesser.

Hun kan tiltider også være en strid banan til tider . Hun har en tendens til at pive når tingene ikke lige går hendes vej. Forældrene kan godt lade hende pive… men storebror falder for den hele tiden. Når hun ikke kan komme ud af bilen, tage skoene af eller lignende.

Hun er god til at lege selv og ofte med Little pony, lego frinds, disko dans.

Caroline drømmer om, at skulle gå til gymnastik. Hun har hele efter året gået til svømning og har kløet på i forhold til at tonse rundt i vandet. Ingen tvivl om at gymnastik bliver næste års fritidsinteresse. Da hun både øver i at stå på hænder og hovedet.

Caroline er ved at gøre sig klar til skole og fra den ene dag til den anden begyndte hun at øve bogstaver og i at skrive sit eget navn (maj 2015). Hun kan tælle til 10 på Engelsk.

MOTTO: Du skal huske at drikke så det ikke støver og fiser —— rigtig sætning lyder “du skal huske at drikke når du spiser så det ikke støver når du fiser” – Oldefar Valdemar.

Julen 2014

juni 22nd, 2015 by Karina

Julen 2014 blev fejret hos bedstefar og bedstemor , sammen med Oldemor Else. Vi kom så vi havde en god lang dag sammen med frokost og en tur i kirken til julegudstjeneste. Juleaften var vente tiden svær, men de klarede det til ug plus.

Masser af gaver af både lego, magnetter, dukker, osv.

Selvstændigheden både positivt og …..

oktober 6th, 2014 by Karina

Caroline er nu virkelig kommet i kan selv alderen. Hun vil hver morgen selv hælde yougurt op i tallerkenen. HUN VIL også selv bestemme, hvorfor noget tøj hun skal have på. Hun går ind på værelset og åbner begge låger på sit skab og klæder om ind imellem dem.

Hun kan generelt alting selv … og det kræver nogle gange at vi som voksne finder tålmodigheden frem. Tilgengæld er det jo fantastisk at se den lille bestemte dame udvikle sig og vil frem i verden.

Caroline bruger meget tid på at tale om, hvem der er bedste venner i børnehaven og hvorfor man ikke når at lege med alle osv. Det er en stor verden der i musikbørnehaven 🙂

SÅ er skoleåret i gang med fritidsaktiviteter osv.

oktober 6th, 2014 by Karina

Så er vi gået i gang med 1. klasse skoleåret. Victor er begyndt til svømning og til spejder. Han elsker at gå til begge dele, men især Spejder har vundet hans hjerte. Det er fantastisk at se. Vi kan også mærke den selvstændighed han er ved at få. Han er ofte til legeaftaler, de sover sammen, ser disney show sammen osv.

Heldigvis har vi en dreng vi tydeligt mærker det på når der er for meget om ørene på ham.

Han elsker skolen. Især Engelsk synes han er sjovt, men både matematik og dansk er han godt med.

Så røg fortand nr. 2

september 14th, 2014 by Karina

Så er  fortand nr. 2 røget.. den røg nede ved farmor og farfar med lidt hjælp fra mor der hev lidt i den. En meget stolt dreng konstaterede at han gerne vil prøve at spise pølser og pomfritter for nu kunne han bare suge dem ind. (røg medio september )

Så røg den første rokketand

maj 31st, 2014 by Karina

Så røg den første rokketand endeligt… efter at have drillet så meget man knap kunne spise  blev vi enige om at dreje den lidt rundt så den kunne komme ud. Victor var meget stolt og vi måtte skype med far som var i sverige.

Det er jo lidt spændende og meget nyt sådan at miste en tand… og hvad med den der tandfe… så vi begyndt med at læse bogen “hemmeligheden om tandfeen” så vi kunne finde ud af hvordan den kom den der tandfe.

 

Victor har måtte kalde mange gange for at hører, hvornår vi troede den kom ? Er det nat nu ?  og jeg kan ikke sove jeg er så spændt var nogle af de ting han var nødt til at sige… Nu sover han sødt og så håber vi tandfeen kan finde ham i løbet af natten 🙂

Den første rokketand

maj 18th, 2014 by Christopher

Victor har fået sin første rokketand og er meget begejstret over det.

Vi opdagede den under tandbørstningen i går aftes, og efterfølgende var det lidt svært at sove. Som Victor forklarede det: “Rokketanden stresser mig” 🙂

Eftermiddage på Primulavej

marts 4th, 2014 by Karina

Når vi kommer hjem om eftermiddagen bliver tiden ofte brugt på at tegne og male, hvilket begge børn elsker. Victor er ret ferm til det efterhånden. Nogen gange skal drengene spille spil på wiien enten Batman eller skylanders og imens leger pigerne så med dukker eller går en lille tur… ofte med formål at plukke blomster :-).

Børnene især Caroline er dog også ret vild med at danse, så det kan hun også få ret lang tid til at gå med. Nogen gange er hele familien med – men som de kloge siger det er så sundt at rører sig 😉

Musikbørnehaven igen…

marts 4th, 2014 by Karina

Så om brevet endelig om at der var plads til Caroline i musikbørnehaven pr. 1 april. Da hun hørte var hun straks i gang med at finde madkasse og drikkedunk frem, samt rygsæk for det skulle hun jo have med i børnehave. Det er længe at vente 1 måned når man nu bare glæder sig. Til gengæld har vi bedre tid til at vende os til tanken om at skulle tage afsked med jordens bedste dagplejemor.