Archive for november, 2009

Julen nærmere sig

fredag, november 27th, 2009

Ja så nærmere december måned sig… Victor har allerede haft flere nisser stående i vinduet. Han elsker at tænde de kunstige lys og sætte dem rundt omkring.

Victor udvikler sig sprogligt enormt meget, men det betyder også at vi som forældre virkelig skal til at passe på hvad vi siger – sjovt nok bliver alt gentaget 🙂 Victor kommer dog også med ord/udtryk, som han med garanti ikke har lært hjemmefra.

Vi synes han bliver hurtig stor og kan mange ting efterhånden. Han er blevet så stor så han har lært, hvad det vil sige at have sin egen mening. ( utrolig så stædig sådan et barn kan være – det må være fra faderen 🙂 🙂 )

Han var i dag på potte og lavede sin første pølse… til stor morskab for ham 🙂

Victors udvikling, 2 år

onsdag, november 4th, 2009

I dag har Victor været til 2-års undersøgelse ved “doktormanden”. Han blev lidt forlegen og sagde som sædvanligt ikke et pip under hele undersøgelsen – ham som ellers snakker som et vandfald!

Doktor Mette synes at Victor er en stor flot dreng. Han ville ikke vejes og måles, men det lykkedes alligevel at konstatere 93cm (lidt over middel) og 12,4 kg (ca. middel). De brune pletter i hans hårbund er en form for arp (som han jo havde rigtig meget af da han blev født), og det er meget normalt.

Victor leger meget med bamser for tiden, og har fået et mere personligt forhold til dem. Bedste vennen er “Anton”, som er en hund. Han skal nu også med i dagpleje, og i seng om aftenen. Ellers er der Brum-Brum, Balou, Hafferlaf og Store Bamse.
Badebassinet med bolde er kommet frem igen, og det er stadig til stor glæde. Victor elsker at ligge i boldene, lege “hemmelig hule” under tæppet eller dynen osv. Han synes også det er sjovt at gå rundt med et tæppe over hovedet, med mor eller far i hånden.

Derudover er det meget populært om aftenen når der skal tændes lys i “græskarmanden” ude på trappen foran huset. Når vi kommer hjem om eftermiddagen sætter Victor sig som regel ved siden af “græskarmanden”.

Victor kan nu bl.a. også:

  • Spise suppe med en ske
  • Genkende at et tv-program slutter, også et han aldrig har set før
  • Dreje startnøglen på sin racerbane for at tænde og slukke
  • Placere klodser med forskellig form i puslespil
  • Er bevidst om når han laver i bleen
  • Åbne og lukke døre (og han kan nå!)
  • Sparke til og kaste med en fodbold
  • Tælle fra 2 til 9!

Nye populære fraser:

“Ha’ en god dag” – bruges flittigt når nogen tager afsked
“Nej, altså mor” – når mor gør noget hun ikke skal/må
“Nej, vasketøj op kurv, mor” – da mor smed blusen på gulvet fordi Victor skulle i bad
“Føj, Hyttemeier” – når der skal skiftes ble

2 års fødselsdag

onsdag, november 4th, 2009

Victor havde 2 års fødselsdag i sidste uge. Det var store sager, og i år er det straks mere interessant at pakke gaver ud. Af mor og far fik han bl.a. et Postmand Per sæt med Postmand Per og postbilen, katten Emil, Ajay og toget, Fru Madsen og Teddy med bil og værktøjskasse. Det er et stort hit, og skal helst med i dagpleje hver dag (og han vil iøvrigt gerne dele)! Derudover fik han en trailer til den røde motorcykel, og en Little People racerbane hvor to biler kan køre rundt. Sidstnævnte skaber også meget fornøjelse.

På hans fødselsdag havde vi inviteret børnene fra dagplejen og dagplejemor. De kom til boller og kage kl. 09.00, og det var meget svært for Victor at vente, for han havde selvfølgelig fået at vide at de andre børn skulle komme.

Vi havde indrettet stuen til de små gæster; Victors lille IKEA bord og stole havde vi sat ind og dækket op, så børnene havde deres eget selskabsbord. De spiste flittigt af både boller og lagkage, og bagefter blev der flittigt leget med alle Victors legesager. Det var en rigtig fin dag, og dagplejen tog hjem ved middagstid, da børnene skulle hjem og sove. Victor var puttet da de andre børn gik, for han var så træt, den lille purk. Det er hårdt at have fødselsdag!
Til aftensmad fik Victor besøg af mormor og morfar, og så var det vist også godt. Han havde en rigtig god dag.

(Se billeder i albummet)