Archive for marts, 2014

Eftermiddage på Primulavej

tirsdag, marts 4th, 2014

Når vi kommer hjem om eftermiddagen bliver tiden ofte brugt på at tegne og male, hvilket begge børn elsker. Victor er ret ferm til det efterhånden. Nogen gange skal drengene spille spil på wiien enten Batman eller skylanders og imens leger pigerne så med dukker eller går en lille tur… ofte med formål at plukke blomster :-).

Børnene især Caroline er dog også ret vild med at danse, så det kan hun også få ret lang tid til at gå med. Nogen gange er hele familien med – men som de kloge siger det er så sundt at rører sig 😉

Musikbørnehaven igen…

tirsdag, marts 4th, 2014

Så om brevet endelig om at der var plads til Caroline i musikbørnehaven pr. 1 april. Da hun hørte var hun straks i gang med at finde madkasse og drikkedunk frem, samt rygsæk for det skulle hun jo have med i børnehave. Det er længe at vente 1 måned når man nu bare glæder sig. Til gengæld har vi bedre tid til at vende os til tanken om at skulle tage afsked med jordens bedste dagplejemor.

Søskende på godt og ondt

tirsdag, marts 4th, 2014

Caroline og Victor må siges at være søskende på godt og ondt. De holder rigtig meget af hinanden, men nej hvor er de også gode til at drille hinanden og slogs med hinanden. Victor har dog en svaghed for sin lillesøster i forhold til at han ikke bryder sig om når hun græder, så det ender ofte med at han sniger sig forbi os forældre og ind på værelset for at trøste hinanden…. ja og den lille hun udnytter hendes “dramqueen” talent til at se om hun kan få tingene vendt i hendes retning.

Victor knækker koden

tirsdag, marts 4th, 2014

Nu kan vi se tilbage på at det er lige knap et år siden vi sendte Victor i skole den gang i glidende overgang nu går han så i 0B. Victor elsker det og udvikler sig hele tiden, men kort før vinterferien fik han “knækket koden” til læsning. Det betyder at han nu faktisk kan læse ret godt og gør det ret meget. Han læser både bøger han låner på biblioteket og han læser med i bøgerne vi læser højt af om aftenen. Det er fantastisk at hører hans begejstring for det. Han læser vejskilte, tekster i aviser, i fjernsynet osv.

De er ligeledes efter vinterferien begyndt at få lektier for og det går han op i med liv og sjæl. Det er meget vigtigt at vi får styr på det. Håber blot det varer ved. 🙂

Caroline uden sut

tirsdag, marts 4th, 2014

Så måtte beslutningen tages. Caroline skulle af med sin sut som hun ellers var meget glad for. Vi besluttede at det skulle ske i vinterferien, da vi så bedre kunne få sovet om dagen, hvis det gav nat ballade. Vi tog den fra hende en søndag eftermiddag og om aftenen var hun meget ked af det. Hun sagde ting som ” jeg kan ikke lide min mund” og ” det gør ondt i min mund”. Hun faldt dog i søvn og var vågen et par gange i løbet af natten, hvor hun var ked af det. Dagen efter blev der lavet brev til julemanden om, at sutterne kunne gives til en anden baby og så afsted mod toys r us.

 

Caroline havde længe drømt om et lille ur (josefine fra dagplejen havde byttet hendes sutter til et lilla ur), så hun fik sig et lilla pige ur og en stor bamse til at trøste om natten. Ekspedienterne lovede at de kendte julemanden og sendte derefter sutterne afsted mod ham.

Her ca. 3 uger efter kan hun stadig sidde og bide i sit knæ eller fingere om aftenen. Hun siger aldrig hun savner sin sut, men viser det nok lidt med hendes handlinger 😉